WWW.KRANTENKNIPSELARCHIEF.NL
Archief blad 2.344.677.265  

Telegraf 2 juni 1933

   

maandag 2 juni 1933

Het weer
Laag hangende bewol-king met temperaturen tot 18 graden. Matige tot krachtige wind.
Aan de kust koeler. Morgen opklaringen en stijgende temperaturen, maar te koud voor de tijd van het jaar. Kans op een bui.

Nederlandsch Echtpaar vermist in Zuid Frankrijk.
Albi, vrijdag 30 mei, 1933
Herman en Reini Ridderkerk (hier op archief foto) zijn spoorloos verdwenen in Zuid Frankrijk. De gendarmerie heeft na 3 maanden zoeken het speurwerk opgegeven. Van het duo ontbreekt ieder spoor. Voor het ergste wordt dan ook gevreesd.

Herman en Reini vertrokken in maart dit jaar naar Zuid Frankrijk voor archeologisch onderzoek op het landgoed van la Libaudié in het kleine dorpje La Bastide Solages in het Tarn gebied.
Beiden, verwoed natuur-vorsers en wandelaars, hadden een gezamenlijke hobby; de Heilige Graal. Alles wat met de Graal te maken had, wilden ze weten en trokken ze na, vertelt de moeder van Herman. Boekenkasten vol literatuur hadden ze. Herman en Reini meenden op het landgoed van la Libaudié weer een spoor van de Graal gevonden te hebben. Hij zou aldaar enige tijd bewaard zijn geweest. Uit eeuwenoude documenten gevonden bij opgravingen aldaar zou blijken dat er een soort quest, een proeve van bekwaamheid bestaan zou hebben om toe te kunnen treden tot een of ander geheim genootschap die de Graal bewaakte.
“Wel, je snapt” vertelt moeder Ridderkerk, “daar wilden Herman en Reini alles over weten en vertrokken naar Frankrijk!” Sindsdien is er geen spoor meer van hen vernomen. De plaatselijke gendarmerie heeft het hele gebied grondig uitgekamd. Het enige wat ze tegen kwamen was een zwarte teckel.
Ook is er een papiertje uit een notitieblokje met aantekeningen gevonden waar niemand een touw aan vast kon knopen. Een kopie van het notitieblokje is hieronder afgebeeld. Eenieder die hier aanknopingspunten in ziet wordt verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie. Van de teckel ontbreekt ieder spoor.


Gazelle
fietsen

 

Brand verwoest bandenfabriek.
Den Bosch,
Een ernstige uitslaande brand bij de Michelin-fabrieken in Den Bosch heeft het grootste deel van de opslagloodsen in de as gelegd. De brand ontstond waarschijnlijk door een vastgelopen aggregaat.
De brand sloeg, door de enorme hoeveelheid rubber grondstof producten razendsnel om zich heen. Algauw bleek dat het Bosche brandweerkorps het niet meer aan kon en het vuur oversloeg naar de ernaast gelegen fabrieks-hal. Na assistentie van de korpsen van Drunen en Vught kreeg men de brand onder controle. Momenteel is men bezig met nablussen.
De schade loopt in de miljoenen.


Criminaliteit in Amsterdam stijgt.

Aan de hand van rapporten van de gemeente politie van Amsterdam is de crimi-naliteit in de stad wederom gestegen.
Hoofd Commissaris Van Ree vertelt meer agenten nodig te hebben om de problemen het hoofd te bieden. Met name het aantal diefstallen in de binnenstad is een steeds grotere ergernis. Zo klagen marktkooplui steen en been over de jeugd die appels stelen.


Horoscoop:
Waterman kenmerkt zich door vasthoudenheid en doorzettings-vermogen. Vandaag zal hij een belangwekkende ontdekking doen!

Werkeloosheid stijgt naar record hoogte.
Volgens Centraal Bureau Statistiek is de werkeloosheid gestegen tot 400.000 werkelozen.
Een absoluut diepte-punt. Dit trekt een aardige streep door het regeerakkoord van het nieuwe kabinet KVP en SDAP.


STEMT

OP DE

KVP

Minder werkeloosheid

*

Oudedag voorziening

*

Lagere
Lasten